Hackeja La Terra, de l'1 al 4 de juny de 2023

5/9/2023

FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

Receptes, conxorxes i remeis per a futurotopies transfeministes postindustrials

Les colònies industrials i fàbriques tèxtils del riu Anoia representen l'origen de l'extractivisme local de finals del s. XIX i principis del s. XX. Un malson steampunk, d'explotació humana i ecocidi. Un invent per explotar l'energia i recursos del riu, que a la vegada buscava seduir treballadors i aïllar-los, lluny dels moviments obrers que s'organitzaven a les ciutats. Un segle després, alguns d'aquests espais s'han convertit en infraestructures autogestionades que treballen per la seva autonomia i brinden espais per a projectes de transformació social.

Però, per a poder ressuscitar aquestes ruïnes i resignificar un patrimoni abandonat calen remeis. Calen receptes que ens ajudin a guarir aquests espais del seu passat depredador, tant amb la natura com amb la vida humana que arrossegava arran de riu. Remeis i receptes apropiades, aquelles que feu servir, i que sorgeixen de contextos particulars, quasimàgics, i permeten sobreviure a l'òxid i la runa. A la humitat i a la pedra freda.

Per això, aquest any des del Hackeja La Terra (HLT) fem una crida a totes aquelles que treballeu per descolonitzar el futur i allunyar-lo de les urpes del capitalisme més salvatge, ja sigui a través de les tecnologies apropiades, la sobirania alimentària, la preservació de l'entorn, el transfeminisme, la resignificació de la memòria o d'altres lluites anticapitalistes. Una crida a imaginaris radicals, receptes i remeis amb els quals remeiar la toxicitat industrial i construir juntes els futurs que volem.

 

FILS DE TREBALL

 
  • XARXES QUE ALIMENTEN: Perquè no només el menjar ens nodreix. Fil relacionat amb les connexions entre persones i col·lectius que treballen per a crear alternatives que ens nodreixen. Tallers, activitats, mercat i fira d'entitats relacionades amb la cooperació, les cures, l'autogestió l'ecologisme, productores de proximitat, sobirania alimentària i diferents iniciatives del territori enxarxades.
 
  • RESERVA NATURAL DE L'ANOIA: Presentació de la Reserva Natural de l'Anoia, una iniciativa artístico-documental comunitària destinada a la protecció i revalorització del tram del riu Anoia que passa per Calafou, un tram que des de fa segles pateix els efectes de l'activitat industrial de la comarca.
 
  • DEL REMEIAMENT DEL ESPAI NATURAL A LES FUTUROTOPIES: Activitats al voltant de la remediació i els imaginaris futurotòpics que cerquen sanar la toxicitat industrial amb una mirada tant holística com basada en remeis concrets. Des de l'escriptura col·lectiva d'imaginaris fins a solucions de reciclatge, passant per qualsevol solució que ens reconciliï amb l'entorn, el temps i amb nosaltres mateixes.
 
  • DESCONSTRICCIONS TEMPORALS: El temps està confós. Ens falten hores per a tot. Ens cal desconstrenyir-lo per a poder recuperar un ritme més amable del viure on tot sigui possible. Activitats lúdiques, fora d'hora, de pausa, festives, relaxants o accelerants que, d'alguna manera, ens permetin respirar, es a dir, "guanyar temps" sortint de les temporalitats preescrites.

Vols assistir al Hackeja la Terra 2023 o donar algun taller, xerrada, etc?

 

QUAN I ON?

S'obre l'arribada al dijous 1 de juny despues de menjar fins al diumenge 4 de juny en la comunitat rural de Calafou, província de Barcelona.

SOBRE L'ESPAI

Calafou és una antiga colònia industrial situada en un bosc en la Zona de l'Anoia, a una hora aproximada amb cotxe des de Barcelona i molt prop de l'estació del tren Vallbona de A´noia. És un projecte ecoindustrial, que se sosté a base de projectes productius i d'índole autogestiva com a esdeveniments i residències sense subvencions de cap mena. L'enorme conjunt de finques alberga una cooperativa d'habitatge, però també, un espai de creació social, cultural i política que ha acollit una gran quantitat d'esdeveniments i residències durant les seves més d'onze anys de vida. Calafou és un conjunt de velles naus, algunes completament reformades i altres en romàntic estat semi ruïnós en un entorn rural. 

SOBRE L'HOSTALATGE

Calafou disposa d'una finca sleeping anomenat Casa vermella. On poden dormir fins a 40 persones distribuïdes en 4 grans habitacions. Dos d'aquests dormitoris compartits tenen lliteres i altres dues, estan disposats amb llits individuals. És important dir que donades les característiques de l'espai, les persones que no estiguin acostumades o que no vinguin de gust d'hostalatges tipus “hostal” pot ser que no vegin a casa Vermella el seu lloc idíl·lic. En aquests casos també, pots portes la teva furgoneta camperizada o tenda de campanya per a dormir aquí, ja que hi ha lloc per a totes dues opcions al costat mateix d'on se celebra l'esdeveniment.

COM SERÀ L'ESDEVENIMENT?

L'esdeveniment comença el dijous a la tarda amb l'arribada de lxs assitentes, amb una roda de conocimeinto, presentacions, sopar i activitats nocturnes. El divendres i el sabado despues de l'esmorzar habra activitats relacionades amb els fils proposats fins a l'hora de menjar, un temps de descans per a seguir amb els tallers i xerrades fins a l'hora de sopar. Després del sopar les propostes seran més lúdiques, amb una mica de festa el dissabte a la nit. El diumenge estarà dedicat al mercat de pagès. En aquest diferents entitats i productors expondran els seus productes en la plaça perquè puguem rondar degustar i gaudir d'actuacions de carrer, i altres sorpreses. Per a menjar hi haurà paella.

CALENDARI DE L'ESDEVENIMENT


Dijous 1:

18.00 H. Moment a partir de la qual poden arribar assitentes.

21.00 H Benvinguda i dinàmica de presentació.

22.00 H Sopar

 

Divendres 2:

09.00 – 11.00 H. Esmorzar

11.00 H. Comencen activitats matí

14.00 H. Dinar

16.30 H. Comencen activitats tarda

21.00 H. Sopar

22.30 H Activitats nocturnes

 

Dissabte 3:

09.00 – 11.00 H. Esmorzar

11.00 H. Comencen activitats matí

14.00 H. Menjar

16.30 H. Comencen activitats  tarda

21.00 H. Sopar

22.30 H Activitats nocturnes: Festa amb música i ball.

 

Diumenge 4:

10.00 H. Últims detalls del muntatge del mercat de pagès.

14.00 H. Paella.

 

ASSISTÈNCIA I PREUS

Per a assitir has d'emplenar cuinato abans el formulari que trobessis enllaçat més a baix perquè les places són limitades. L'estada té un cost simbòlic per a cobrir despeses del projecte. El preu per persona és de 50 euros tot l'esdeveniment. La qual cosa inclou dormir la nits del dijous, divendres i sabado, sopar el dijous, esmorzar, menjar i sopar el divendres i el dissabte. La paella del diumenge es cobrarà el mateix dia. Els pagaments poden realitzar-se en efectiu el dia que arribis o per ingrés en compte corrent.

CONTACTE:

Si tens qualsevol dubte, pots escriure'ns a hackejalaterra@riseup.net i amb molt de gust et respondrem.  FORMULARI D'INSCRIPCIÓ

PARTICIPA!

Fem una crida d'activitats a totes aquelles que vulgueu presentar algun taller, xerrada o activitat relacionada amb algun dels fils proposats en aquesta edició 2023: Receptes, conxorxes i remeis per a futurotopies transfeministes postindustrials.