Compartir Calafou

Calafou és fruit de moltes idees, passions, experiències i visions que han fet possible el projecte i el què estem construint avui. Un artefacte portador de futur. Una màquina generadora de camins i identitats col.lectives. Un organisme complex i híbrid format de múltiples subjectivitats que cooperen per a reconstruir una realitat de vida segons els codis que escollim, ens pertanyen i compartim.

En última instància un conjunt d’infraestructures que pretenen suplir la manca de sobirania tecnològica que ens fa dependents de l’imperi cognitiu-industrial-financer. És per això que ens interessa compartir el que per a nosaltres és primordial: la creació de coneixement col·lectiu, compartit i situat. També creiem necessari que entenguis que aquest és un projecte molt jove en el qual, com qui diu, encara queda molt per fer.

Entre totes les habitants i les visites estem construint Calafou, amb dificultats per motius de la seva envergadura, l’estat d’abandó en què ens trobem la finca i el llarg exercici que suposa cohesionar un grup perquè gestioni, eficaçment i d’acord amb els criteris en els que creiem, un projecte tan complex.

Sabem que Calafou no la construirem soles i que per això necessitem l’ajuda de moltes persones a qui els agradi treballar juntes, col·laborar, intercanviar, aprendre i participar. Per poder facilitar aquests espais de convivència i per poder atendre les visites i residències amb l’atenció i energia deguda, comptem amb diverses maneres de rebre estades a Calafou.

Jornades de portes obertes

Comptem amb una modalitat de visita temporal a través de les jornades de portes obertes. Aquestes jornades solen combinar sessions de treball temàtiques orientades a millorar i generar nous espais i infraestructures a la comunitat així com tallers sobre coneixements variats i espais d’oci i convivència. Si vols estar atenta a les dates de les properes jornades, pots subscriure’t a la nostra llistat de correu aquí: https://lists.riseup.net/www/subscribe/infocalafou

Visites curtes

Et demanarem sempre ens contactis primer a: calafou (arroba) riseup (punt) net perquè ens expliquis de tu i dels motius de la teva visita, així com el temps que vols quedar-te. Si des de la comunitat hi ha habitants que volen amadrinar la teva visita, es posaran en contacte amb tu per concretar les condicions i dates en què pots venir. Quan vinguis es demana assistència a l’assemblea en mode escolta activa i prendre part de les tasques i jornades de treball comunitàries. Per organitzar-nos bé limitem a quinze dies el temps màxim per a les estades curtes. Passat aquest període de temps la persona interessada en allargar la seva estada haurà de comunicar la seva intenció a l’assemblea i aquesta valorarà la seva continuïtat en el projecte. Informa’t del projecte en aquesta web, sobre què volem fer en Calafou i quins són els nostres principis i maneres d’organització.

Temporades o residències

Et demanarem sempre també que ens contactis prèviament a: calafou (arroba) riseup (punt) net perquè ens expliquis de tu i dels motius de la teva residència o recerca, així com el temps que vols quedar-te. Si des de la comunitat hi ha habitants que volen amadrinar la teva residència, es posaran en contacte amb tu per concretar les condicions i dates en què pots venir. Se’t demanarà assistència a l’assemblea en mode escolta activa i prendre part de les tasques i jornades de treball comunitàries. Si la teva proposta és per dur a terme una investigació sobre Calafou, serà necessari acceptar prèviament el nostre protocol per a investigacions. Si vols produir alguna peça documental, escrit o audiovisual, s’haurà d’acceptar primer el protocol per a mitjans. Calafou també acull residències artístiques o de recerca i desenvolupament de tècniques i tecnologies apropiades. Informa’t prèviament del projecte de Calafou en aquesta web o a la nostra wiki sobre què volem fer i quins són els nostres principis i maneres d’organització.

Viure a Calafou

Per viure a Calafou, seguim un procés d’entrada per tal de pautar el procés d’integració. Tota persona és vingua a Calafou, però primer has de visitar-nos a través d’alguna de les modalitats descrites amb antelació (Portes Obertes o altres esdeveniments celebrats a Calafou, visita o residència). Si arribes a valorar quedar-te a viure amb nosaltres, hauràs de presentar la teva candidatura per correu electrònic i presencialment a una assemblea i se t’assignarà una madrina. En aquest procés d’entrada com a membre de Calafou, durant els primers mesos, se’t demanarà assistència a l’assemblea en mode escolta activa. Durant els 4 primers mesos hi haurà una integració gradual en la presa de decisions així com en la participació de les àrees de gestió.
Es duran a terme diverses avaluacions a les noves habitants, una primera avaluació a les dues setmanes, una segona revisió al mes de viure-hi que, si no es supera, s’avaluaran les causes i o bé es descartarà la teva integració al projecte o es demanarà una segona avaluació el mes següent. Als 4 mesos, es desenvoluparà una tercera avaluació i una quarta i última del procés d’entrada i avaluació a l’any de la teva benvinguda, on ja podràs optar a demanar el dret d’ús d’un pis i seràs considerada membre de ple dret del projecte.

Siusplau recorda que…

  • Disculpa’ns si no tota la informació està actualitzada o si a voltes no arribem a contestar-te, no sempre aconseguim donar atenció a totes les peticiones.
  • Calafou no es un lloc de vacances sinó un projecte polític per a la transformació social, així com la llar d’una comunitat.
  • Calafou és un projecte eco-industrial i cooperatiu, no és un projecte agrícola, ni una eco-aldea, ni un projecte de salut, ni un lloc per a retirades d’espiritualitat. No és un espai idíl·lic per la seva naturalesa i entorno, encara que hi treballem totes per a que algun dia arribi a ser-ho.
  • Necessitem que venguin persones afins al projecte, amb ganes de treballar i implicar-se en les tasques quotidianes, amb autonomia suficient com per a tirar endavant amb els compromisos que la vida a Calafou requereix, sense demanar massa energia o atenció de les persones que viuen aquí el seu dia a dia. Ens vé de gust compartir aquest espai amb persones que aportin tant el seu coneixement i experiència com la seva humilitat i respecte per la feina ja feta. Calafou no creu ni en líders ni en subordinades, per aquest motiu busquem gent autònoma i a la vegada capaç de treballar en col·lectiu.

¡Moltes gràcies!