Campanya d’avals mancomunats

Estem molt emocionades de compartir una nova etapa de transformació que viurem a Calafou el pròxim any. Per a fer-ho possible, necessitem reunir avals mancomunats per a demostrar una suport social alhora d’aconseguir el finançament. Us ho expliquem tot seguit!

Aquest 2021, acabarem el procés de compra i iniciarem unes obres importants a la colònia. L’adquisició de Calafou com a propietat col·lectiva està condicionada a uns arranjaments que vam acordar a l’inici d’aterrar. Volem aprofitar l’embranzida per fer més gran la intervenció de les obres i atrevir-nos a desprendre’ns de la nau en runes més gran del complex, tirar-la a terra i alliberar així un gran espai obert que doni aire i ales a la nova generació i etapa.

Adjuntem algunes imatges del projecte planificat que hem dut a terme amb la cooperativa d’arquitectes Voltes.

Projecte planificat

Amb aquesta gran intervenció, part de la nau derruïda es reformarà i disposarem d’un nou espai polivalent per allotjar noves idees, projectes i esdeveniments. Una gran plaça verda farà de centre neuràlgic assolellat annexant la resta de zones que seguiran la transformació. I volem acabar a la vegada el procés de compra de tota la colònia assegurant-nos un futur encara amb més possibilitats. Aquesta gran reforma contribuirà a seguir millorant zones i espais per a fer un calafou més habitable i col.lectiu, perquè us hi sentiu convidades a venir, a participar i a gaudir-lo.

La perspectiva de ser propietàries cooperatives de tot Calafou ens permet projectar molt enllà i atrevir-nos a fer apostes que fins ara només existien de manera difosa. Els valors que ens empenyen són els que ens guien ja fa un temps, cooperativisme, transformació social, espais col.lectius i alternatives on posar la vida i l’autogestió al centre. Per tal de dur a terme les obres tindrem una despesa econòmica que assumirem primordialment des de les pròpies participants i projectes de Calafou, però volem demanar la col·laboració i confiança de totes aquelles que us sentiu afins per recolzar-nos en forma d’aval social. Per això fem aquesta campanya d’avals mancomunats, una opció coherent amb els valors que ens mouen.

Avals Mancomunats

Hem demanat un crèdit a Coop57, una cooperativa de serveis financers ètics i solidaris, per a amortitzar la despesa en uns anys. Per accedir al crèdit necessitem persones, cooperatives i associacions que avalin socialment el nostre projecte, per garantir el nivell de confiança i enxarxament que tenim, i s’anomenen avals mancomunats. Aquests avals es basen en la confiança, no cal justificar la quantitat avalada amb nòmines ni amb patrimoni, i són mancomunats, cada entitat avaladora respon per la quantitat compromesa. Si hi ha dificultats econòmiques, l’últim recurs és acudir a aquests avals, ja que disposem de diferents alternatives de solucions per fer-hi front, i alhora partim d’un estudi de viabilitat validat per coop57. Aquí en podeu obtenir un resum

Amb el compromís de les habitants actuals hem arribat al 50% de la quantitat per avalar, però encara ens queda l’altra part per cobrir. Si vols ajudar-nos a garantir la fiabilitat del projecte, avalant la quantitat d’entre 500€ i 5000€, pots accedir al document (pdf) a través del qual signar el teu compromís i fer-nos-el arribar, ja que necessitem l’original signat. Posa’t en contacte amb nosaltres al correu de calafou (calafou@riseup.net) i t’explicarem i acompanyarem en el procés i allò que necessitis saber, alhora que facilitarem que ens puguis fer arribar el document original. La data límit és el 31 de gener!!

La direcció postal on enviar aquesta documentació és la següent:

Colònia Calafou,
Camí de Calafou s/n. 08785 Vallbona d’Anoia,
Catalunya, Espanya

Val a mencionar que farem un ús responsable de les dades personals i fiscals que rebrem i gestionarem per aquesta campanya, acotades només per a aquesta finalitat.

Donacions

Per altra banda seguim en campanya permanent de donacions econòmiques directes, que en aquests temps ens seran de gran ajuda per afrontar totes les despeses associades al canvi d’etapa. Si vols fer-nos una donació, si us plau, llegeix la pàgina de com col·laborar!

Esperem que aquesta fase us engresqui com a nosaltres i poguem celebrar-ho aviat totes juntes.

Calafou és i serà un projecte mancomunat! Gràcies a totes!